dimecres, 20 d’abril del 2011

Gèneres fotogràfics

NU:
Jessie at 12
Sally Mann

En aquesta imatge veiem una noia en plà mitjà i angle recte en actitud pensativa abstreta de l'espectador en un fons que sembla vegetal a l'eix central lleugerament cap a l'esquerra. Apareix nua i amb els cabells al llarg de l'esquena, amb un braç flexionat recolllit cap al cos i l'altre flexionat dirigit al rostre. La imatge, en blanc i negre, no mostra gaire profunditat de camp, centra l'atenció en la jove i l'expossició de la llum sembla haver estat bastant curta (F/2 1/500 s) tenint en compte l'ús d'una model.
La imatge ens mostra un aire de misteri format pels tons grisos y la ambigüitat del fons que no ens situa a la noia en cap lloc en concret. Ella apareix amb els ulls tancats, personalment, recorda a un somni.


PAISATGE:
Icy prospects
Jorma Puranen

En aquesta imatge apareixen unes flors en primer pla en un fons vegetal en tons verds i foscos. La planta, en contra llum, s'alça des de la dreta inferior de la fotografia, lleugerament inclinada, dividint la imatge en dos meitats. La nitidesa del fons es mitja (F/2.8 o 3.5 1/500 o 350 s) i el que més destaca son els clars de llum que incideixen des de les suposades soques d'arbres per sobre de l'encuadrament que donen brillantor als verds de la gespa del terra.
La boirina que caracteritza la fotografia i aquesta llum mig ambiental mig dirigida a llocs concrets dona una sensació irreal al paisatge, com una invenció a partir d'una realitat.


RETRAT:
Tattooed man at a carnival,  1970
Diane Arbus

En aquesta imatge veiem un home en pla mitjà de cara a l'espectador deixant intuïr la posició dels seus braços sobre la cintura. El seu cos es ple de tatuatges i al seu darrera distingim un cartell de un circ ambulant o una fira. A la imatge en blanc i negre, té una profunditat de camp mitja (F/3 o 4 1/350 o 250 s) hi destaca l'home just al centre i el seu aspecte poc habitual. Com que el seu cos ocupa gairebé tot l'encuadrament l'atenció recau en ell i els seus tatuatges.
La seva expressió contradiu la seva planta agressiva marcada pels tatuatges, i això es reforça amb l'edat del personatge.


REPORTATGE:
 Women are beautiful
 Garry Winogrand

En aquesta imatge veiem una dona en pla mitjà sostenint una bossa i diverses prendes de roba, amb un fons d'un aparador d'una botiga d'alta costura. La dona riu molt natural, amb els cabells sobre les espatlles i el vestit llarg i llis de color clar. El blanc i negre de la imatge ens fa entendre que es tracta d'una escena no gaire actual, i la nitidesa del fons ens indica que provablement està feta amb F/5 o 6 i 1/125 o120 segons.
La posició de la dona també indica l'eix de la imatge.
Aquest somriure tan intens ens mostra que somriu sense reserves i que es ella mateixa sense aparences. També ens indica la espontaneïtat de la fotografia sense una model o una posició premeditada.


BODEGÓ/NATURA MORTA:
Incendio (serie: No todo es lo que parece)
Chema Mendoz
En aquesta imatge veiem un misto cremat sobre un troç de fusta. La part cremada del misto coincideix amb una marca de la fusta en forma de flama. Un detall amb gran nitidesa sense la necessitat d'una poca obertura de diafragma (F/4 1/250s) en uns colors tan suaus que gairebé sembla escala de grisos.
Tot i que nomes es tracta d'un misto i un troç de fusta, l'ull humà n'hi interpreta un misto encès com si les marques de la fusta fossin la flama. Dos objectes que tenen doble sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada